Evenementen

Een overzicht van het programma.

Onderwijsprogramma

In december 2016 wordt op alle basisscholen (6 scholen) in Tegelen en Steyl gestart met een onderwijsprogramma dat eindigt in juni 2017. Voor het middelbaar onderwijs binnen de gemeente Venlo zal een educatief programma worden aangeboden om een kijkje te nemen achter de kloostermuren.

07-01-17 Opening Kerkstraat 2a

Op 07 januari openden we ons pand Kerkstraat 2a te Tegelen.

14-01 t/m 25-02-2017 Vastelaoves-museum

Tentoonstelling over de Vastelaovend, georganiseerd door de Heemkundige Kring Tegelen en diverse Vastelaovesverenigingen uit Tegelen en Duitsland.

24-02-17 Officiële opening feestjaar

24 februari is de datum waarop Tegelen en Steyl 200 jaar geleden bij Nederland kwamen. Precies 200 jaar later vond de officiële opening plaats van ons feestjaar, in het Limburgs Schutterij Museum en Vastelaovespaviljoen ‘t Witte Hoés, met diverse hoogwaardigheidsbekleders en verenigingen uit Nederland en Duitsland.

25-03-17 t/m 27-05-2017 Expositie ‘Groeten uit Tegelen’

In deze expositie van de Heemkundige Kring Tegelen worden veel ansichtkaarten getoond uit de periode 1890-1920 en zijn diverse attributen te zien. Zo kan de kerkklok van de Martinuskerk bediend worden. De TZBO toont filmbeelden van het Tegelen van vroeger. Tevens verkoopt de Heemkundige Kring Tegelen diverse boeken en DVD’s.

16-04-17 Limburgse avond

Limburgse avond in Cultureel Centrum De Haandert, met Die Powerhosen, Stevie Haazen, Big Benny en Sandra & Marco

25 t/m 28-05-17 Abdijmanifestatie

Van 25 mei t/m 28 mei 2017 organiseren Tegula Cultura en Emmaus Feniks de “Abdijmanifestatie”. Dit is een kunstmanifestatie in de voormalige Abdij Ulingsheide, met 60 kunstenaars, film, muziek, brunch en kunstveiling. Voor meer informatie ga naar: www.tegula-cultura.nl 

juni 17 Expositie Passiespelen

In juni 2017 start de Heemkundige kring Tegelen, in samenwerking met Stichting Passiespelen Tegelen, haar tweede expositie op Kerkstraat 2a. Deze expositie zal geheel in het teken staan van de Passiespelen. Talloze attributen, kleding en bijzondere foto’s zullen worden tentoongesteld.

03-06-17 Quatre Bras Best Darts of Tegula 2017

Darttoernooi bij  Quatra Bras vanaf 15:00 uur. Inschrijven: www.dcquatrebras.nl

18-06-17 Get Together

Een muzikale picknick aan de Maas

In het park, gelegen aan de Maas bij de Medaillon, Watermunt en Metaalstraat in Tegelen wordt op zondag 18 juni een gezellig picknickfestival georganiseerd onder de naam “GET TOGETHER”.

In 2017 is het 200 jaar geleden dat Tegelen weer onderdeel van Nederland is geworden. Dit wordt in Tegelen gevierd met allerlei activiteiten. Picknickfestival Get Together is daar één van.

Get Together is een activiteit voor jong en oud waar onder het motto ‘get aete, get drinke en get meziek’ ​een open en gemoedelijke sfeer centraal staat. Bovendien valt er veel te beleven! Er is theater, veel muziek, workshops, attracties voor kinderen en natuurlijk een hapje en drankje.

De optredende artiesten zijn een mengelmoes van jong lokaal talent en meer ervaren acts. Zo is er een optreden van Jane, een band uit de regio Venlo, die aanstekelijke popliedjes maakt en tracks coveren op een eigen wijze. Anouk is een jong muzikaal talent van 17 jaar, die eigen nummers en covers weet te verpakken in een geïnspireerd optreden. Op het picknickveld zal Power To The Pipo met hun Mobile Funkstation, twee sets van bruisende funk, soul en rock laten horen. Linda Zijlmans brengt met Ivo Rosbeek & de Lotgenoten onvervalste en steengoede dialectpop ten gehore. Het slotoptreden zal verzorgd worden door Slapback Johnny, een rockabilly formatie, die als echte afsluiter iedereen op “stoom”zal brengen.

Voor kinderen zullen er ook doorlopend activiteiten zijn, onder meer een wervelende percussieworkshop door Pieter van den Broek en straattheater met de Snif & Snof Giechel Goochelshow. Tot slot is er uiteraard ook aandacht voor Vaderdag. In goede samenwerking met OBJS Het Maasveld geven twee groepen 4 een speciaal ingestudeerd optreden en zetten de vaders daarmee extra in het zonnetje.

Get Together vindt plaats tussen 13.00 en 21.00 uur in het park aan de Watermunt in Tegelen.

Volg dit evenement op Facebook.

24-06-17 Tegelen Samen

Brunch en Ouverture.

25-06-17 Tegels jubileumconcert

In Openluchttheater De Doolhof om 15:00 uur een uniek concert met Zangvereniging Vriendenkring Steyl, Excelsior Tegelen, Animo Steyl ’33, Tegelse Hofzangers, Harmonie Sempre Avanti Tegelen, Koninklijke Harmonie St. Cecilia Tegelen, Tegels Symphonie Orkest, Vocaal Ensemble Campanella, Vocaal Ensemble Quint, Kreisfeuerwehrkapelle Viersen e.V.

Presentatie: Tessy Dahmen en Roy Peters

01-07-17 Wandelen over Tegels Grondgebied

Met Scopias Atletiek en Wanderverein Niederrhein Kaldenkirchen is een wandeling langs vele mooie natuur en ook Tegelse en Steijlerse bezienswaardigheden georganiseerd, mede mogelijk gemaakt door Ewals Cargo Care.

Zaterdag 1 juli tussen 8.00 en 12.00 uur kan iedereen gratis vanaf Sportpark Bakenbos wandelen over het deels geheel vernieuwde Wandelknooppuntennetwerk tussen het Jaomerdal en Belfeld. Op de locatie Bakenbos kan men een kopie krijgen van de Wandelknooppunten, waarna men zijn eigen afstand kan bepalen. Ook zullen er suggesties gedaan worden om een route van ongeveer 5, 10 en 18,17 km (!) te wandelen. Stevig schoeisel is gewenst.

Inlichtingen via: 06-222.088.18 of frans@scopias.nl

13-07-17 Zomermarkt

Jubileummarkt Tegelen 200 jaar in het winkelcentrum.

01 t/m 3- 09-17 Schutterijtreffen

Van 1 tot en met 3 september 2017 is er een schutterijtreffen voor de gehele bevolking uit Tegelen, Groot Venlo en Kaldenkirchen. Met de Freihusaren von Glasenapp, inclusief tentenkamp en dergelijke. De activiteiten worden gehouden in Tegelen en Kaldenkirchen.

09-09-17 Monumentendag

Monumentendag in Tegelen, in samenwerking met de Stad Venlo. Grensoverschrijdend treffen op de grens van Tegelen en Kaldenkirchen en onthulling van een grenspaal.

10-09-17 Tag des offenen Denkmals

Tag des offenen Denkmals te Kaldenkirchen.

 6 en 7 -10-17 Ode aan Tegelen

Op 6 en 7 oktober 2017 vindt in ’t Zaelke een speciale activiteit plaats voor de ouderen binnen de gemeente Tegelen en Steyl. Alle mensen zullen gehaald en teruggebracht worden.

08-10-17 Bridgedrive

Bridgedrive in het centrum van Tegelen.

december-17

In de St. Martinuskerk in Tegelen wordt een spel opgevoerd door de jongeren van de Tegelse Passiespelen.