Expositie Herkenbaar Tegelen

Vanaf zaterdag 26 augustus 11.00 uur is op de Kerkstraat 2A derde expositie te zien van de Heemkundige Kring Tegelen. Deze keer met als thema ‘Herkenbaar Tegelen’. Foto’s van vroeger naast foto’s van nu. Wat is er wel/niet veranderd? Kom ook een kijkje nemen. Toegang is gratis.

Veel gebouwen die ooit Tegelen en Steyl sierden zijn verdwenen. Maar veel karakteristieke bouwwerken zijn nog steeds herkenbaar in onze straten. Met de foto-expositie ‘Herkenbaar Tegelen’ maakt de Heemkundige Kring Tegelen weer veel verdwenen gebouwen zichtbaar. In de expositieruimte op de Kerkstraat worden op grote panelen bijna 50 straatbeelden uit de 20e eeuw getoond. Naast deze historische foto’s worden foto’s getoond vanuit hetzelfde perspectief nu. Hierdoor zijn zowel de verdwenen als de nog bestaande gebouwen herkenbaar in beeld.

Hoe zag de Schoolstraat er vroeger uit? En welke gebouwen staan er nu nog? Wie herkent de oude kiosk op het Wilhelminaplein en hotel Geisler op de Grotestraat? En wat is er nog over van Doesborg Machinefabrieken op de St. Rochusstraat en Hekkens IJzergieterijen op de Hoogstraat?

De foto-expositie is vanaf zaterdag 26 augustus tot en met zaterdag 14 oktober iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur te bezichtigen op de Kerkstraat 2a in Tegelen.